Katholieke Kerk in en om Leuven

Welkom op de webstek van het dekenaat Leuven

Samen geloven in vrede
Jaarthema kerkelijk jaar 2018
Samen geloven in vrede
Vrede in je hart, in je straat
en in de wereld . . .
In deze tijden van angst,
terreurdreiging en grote onzekerheid:

een verre onbereikbare wensdroom?

Of kunnen we er samen werk van maken?

Als Christenen zijn we kinderen van de Vrede en wordt er ons gevraagd wapens om te smeden tot ploegijzers. Vrede kan er echter maar komen als er gerechtigheid is:
- als alle mensen voldoende hebben om te kunnen menswaardig leven,
- als iedereen in vrijheid kan zijn wie hij is.
We willen ons in de loop van het jaar laten inspireren door Franciscus van Assisi. Deze opdracht is zo groot, dat we daarvoor wel moeten samen werken en vertrouwen op Gods kracht. Daarom proberen we in het komende werkjaar met allerlei initiatieven het vuur voor de vrede aan te wakkeren in verenigingen en de geloofsgemeenschappen van Heverlee.
Heb je zelf als enkeling of samen met je vereniging een initiatief, een origineel idee dat kan kaderen in deze actie, laat het ons weten. Misschien kunnen we er mee stem aan geven. Want bouwen aan vrede doe je op veel verschillende manieren. Je kan ons bereiken via www.kerkleuven.be.
Dit zijn alvast enkele van de activiteiten die op de planning staan. In de loop van het jaar kan je op de hoogte blijven van wat er gebeurt via www.kerkleuven.be/vrede.php of via het parochieblad.
  • zondag 28 januari 2018 om 10.00u. : “Vrede zonder grenzen” in de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Troost, Pakenstraat 65 Heverlee.
    Wij starten met een plechtige viering om 10.00u. met aansluitend een receptie en een maaltijd (hier inschrijven).
    In de namiddag maken wij kennis met het project van Martin Davakan in Togo.
  • donderdag 1 februari 2018 om 19.30u. : in de catecheselokalen van Terbank, Tervuursesteenweg 80 Heverlee
    Wat betekent vrede voor ons? Aan de hand van een tekst wisselen wij van gedachten met elkaar.
  • zondag 27 mei 2018: Geen vrede zonder gerechtigheid; elke actie vanuit bekommernis voor de zwaksten helpt dus de vrede vooruit; we zullen samen mee stappen of fietsen in de Sponsortocht van Broederlijk Delen “Dwars door de Boerenbuiten” waarmee we concrete projecten in het Zuiden helpen ondersteunen.
Verder denken wij ook nog aan een avond rond Pax Christi, een bezoek aan de Docinkazerne in Mechelen, fakkeltocht voor de vrede…
 | © webstek Dekenaten Leuven en Bierbeek - 2008 ~ 2018  | gewijzigd op: 23-12-2017  | webbeheer: Johan.DeBoer@telenet.be | 
 | interne verwijzing met mogelijk interne layout interne verwijzing met eigen webbeheer eigen webbeheer