Katholieke Kerk in en om Leuven

Welkom op de webstek van de dekenaten Leuven en Bierbeek

Fotozoektocht 2017
Wandelen van hoofdkerk naar hoofdkerk
download hier het antwoord formulier
Rondom ons zien we veel veranderen. Kerkelijke structuren hebben nood aan een nieuwe visie, onze stedelijke leefomgeving moet zich aanpassen aan de huidige noden. Renovaties, restauraties, nieuwe projecten en het veel besproken mobiliteitsplan zijn daarvan de getuigen. Wat niet verandert, is onze traditie om jullie in de vakantiemaanden een wandel- of fietszoektocht aan te bieden. Om dat alles een beetje te visualiseren stellen wij jullie dit jaar een tocht voor van de hoofdkerk van de pastorale zone Leuven naar de hoofdkerk van de federatie Heverlee (in de toekomst de pastorale zone Heverlee).

De pastorale zone Leuven omvat de geloofsgemeenschappen Sint Pieter, Sint Michiel, Sint Martinus (Wilsele-Dorp), Sint Kwinten, Sint Jozef, Sint Jacob, Sint Hadrianus (Wijgmaal) , Sint Geertrui, Sint Carolus (Holsbeek), Sint Agatha (Wilsele). De toekomstige pastorale zone Heverlee omvat de geloofsgemeenschappen Sint Michiel en Sint Renelde (Egenhoven), Onbevlekt Hart van Maria (Terbank), Onze-Lieve-Vrouw van Troost, Sint-Lambertus en Sint Jan Evangelist (Park).

De tocht is 8 kilometer lang, kan in de twee richtingen (Leuven-Heverlee of Heverlee-Leuven) en op verschillende momenten uitgevoerd worden. De foto’s werden genomen op de uitgestippelde weg, behalve de nepfoto die het iets moeilijker moeten maken.

Parcours
Wij vertrekken aan de Sint-Pieterskerk Leuven op de Grote Markt, Mechelsestraat, Mathieu de Layensplein, Mechelsestraat, Jodenstraat, Ferdinand Smoldersplein, Vaartstraat, Diestsestraat, Margarethaplein, Grote Markt, Eikstraat (via de doorgang Domus naar de Muntstraat), ’s-Meiersstraat, Hogeschoolplein, Sint-Michielsstraat, Naamsestraat, Collegeberg, Oude Markt, Lavorenberg, Parijsstraat, Sint-Barbarastraat, Waaistraat, Minderbroedersstraat, Kapucijnenvoer, door de Kruidtuin naar de Heilige-Geeststraat, Tervuursestraat, Goudbloemstraat, Brusselsestraat, Handbooghof, Mercatorpad, Mechelsestraat, Halfmaartstraat, Klein Begijnhof, Sluisstraat, Havenkant, Vaartstraat, J.P.Minckelersstraat, Rijdende-Artillerielaan, Sint-Maartenstraat, Mathias Van Den Gheynlaan, J.P.Minckelersstraat, Louis Melsensstraat, kruisen de Bondgenotenlaan, Koning Leopold I-straat, Mgr Ladeuzeplein, Herbert Hooverplein, we wandelen door het Sint-Donatiuspark en verlaten het park via de Charles Deberiotstraat, Naamsestraat (links afslaan), Ruteriuspad, (als we hier een foto kunnen duiden keren wij op onze stappen terug), Naamsestraat, Ramberg, Schapenstraat, Redingenstraat, Zwartezustersstraat, door het Groot Begijnhof, Schapenstraat, Naamsepoort, Naamsesteenweg, Waversebaan.
De Sint-Lambertuskerk, de hoofdkerk van de pastorale zone Heverlee is bereikt.

De oplossing
Noteer chronologisch in de eerste kolom de letter op de foto en in de tweede kolom de straat/plaats waar de foto genomen werd. Vergeet natuurlijk niet je naam, adres, telefoonnummer, je parochie en leeftijd te vermelden. Een antwoordformulier kan je vinden achteraan in de kerk.

De zoektocht kan uitgevoerd worden tussen 22 juli en 4 september 2017. Te voet, met de fiets of met openbaar vervoer, iedereen kan deelnemen op eigen tempo. Het is een ideale gelegenheid voor oma’s en opa’s om hun nakomelingen Leuven te laten ontdekken.

Schiftingsvraag: welk zal het hoogste cijfer/getal zijn bij de lottotrekking van 9 september?

De antwoorden moeten vóór 5 september gedeponeerd worden in de brievenbus van E.H. Dirk De Gendt, J. Vandenbemptlaan 2, 3001 Heverlee. De rangschikking zal bepaald worden door het aantal juiste antwoorden en de schiftingsvraag. Een onschuldige hand zal, in geval van ex aequo, de winnaars bepalen. We nemen contact op met de winnaars en zullen hun namen publiceren in Kerk en Leven. Op een later tijdstip zullen ze uitgenodigd worden voor de overhandiging van de prijzen.

Iedereen mag gratis deelnemen!

Maria, Hilda, Rita, Frans, Jos en Philippe.


Sint-Pieterskerk Leuven

Sint-Lambertuskerk Heverlee

De foto's

download hier het antwoord formulier.

De oplossing

ANTWOORDFORMULIER ZOEKTOCHT 2017

Vóór 5 september deponeren in de brievenbus van
E.H. Dirk De Gendt, J. Vandenbemptlaan 2, 3001 Heverlee

Naam ................................................................................................................................

Adres: ...............................................................................................................................

Telefoon: .................... Parochie: ........................................ Leeftijd: ...............................

VAN LEUVEN – NAAR HEVERLEE (*)VAN HEVERLEE – NAAR LEUVEN (*)
Letter foto chronologisch Straat ~ Plaats
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

(*) Schrappen wat niet past.

Antwoord op de schiftingsvraag:

Het grootste cijfer/getal van de lottotrekking van 9 september 2017 is: ……

 | © webstek Dekenaten Leuven en Bierbeek - 2008 ~ 2017  | gewijzigd op: 02-08-2017  | webbeheer: Johan.DeBoer@telenet.be | 
 | interne verwijzing met mogelijk interne layout interne verwijzing met eigen webbeheer eigen webbeheer