Katholieke Kerk in en om Leuven

Welkom op de webstek voor de geloofsgemeenschappen in en rond Leuven

Fotozoektocht 2016
download hier uw antwoordformulier
download hier de foto's
Om PDF bestanden te kunnen lezen heeft u het programma Acrobat Reader nodig. Klik op dit plaatje om het programma te downloaden.
Leuven en omgeving staan bekend voor de aanwezigheid van religieuze ordes met hun patrimonium aan gebouwen en domeinen.
Als thema van onze zomerzoektocht kozen we dit jaar ‘Abdijen en kloosters, vroeger en nu’. De foto’s zijn allemaal genomen op het grondgebied van de pastorale zone Leuven en de pastorale zone Heverlee. Het af te leggen parcours langs rustige wegen beslaat 21 kilometer. Uiteraard hoef je dat niet allemaal in één keer of te voet te doen!
Het parcours
Halfmaartstraat, Halvestraat, Brouwersstraat, Petermannenstraat, Donkerstraat, Wijnpersstraat, Mechelsevest, Brusselsestraat, Goudbloemstraat, Sint-Hubertusstraat, Sint-Jacobsplein, Biezenstraat, Kapucijnenvoer, Minderbroedersstraat, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Predikherenstraat, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Drinkwaterstraat, Drie-Engelenberg, Oude Markt, Collegeberg, Naamsestraat, Sint Antoniusberg, Pater Damiaanplein, Janseniusstraat, Redingenhof, Redingenstraat, Zwartezustersstraat, Schapenstraat, Tervuursevest, Naamsesteenweg, Waversebaan, Jules Vandenbemptlaan, Willem Decroylaan, Oud-Heverleestraat, door Filosofenfontein (indien poort gesloten via de Raalbeeklaan en de Waversebaan), Waversebaan, via wandel/fietspad naar de Naamsesteenweg, door Heilig-Hartinstituut, Kerspelstraat, Pakenstraat, Armand Thiérylaan, Milseweg, Abdijstraat, via de vijvers naar Abdij van Park, veldweg naar de spoorwegbrug, Brugstraat, Korbeek-Lostraat, Steinerstraat, Tiensesteenweg, Tiensevest, Diestsevest.
Voor fietsers en voetgangers: Zoutstraat, Havenkant, Asstraat, Engelsplein via fietslift naar Tramweg, via trappen naar domein Keizerberg.
Met de wagen: Redersstraat, Havenkant, Burchtstraat, Mechelsestraat.
De oplossing
Vul in het rooster de letter van de foto, de straat en de congregatie in. Vergeet natuurlijk niet je naam, adres, telefoonnummer, je parochie en leeftijd te vermelden.
De antwoorden moeten vóór 10 september gedeponeerd worden in de brievenbus van E.H. Dirk De Gendt, J. Vandenbemptlaan 2, 3001 Heverlee oif Amerikalaan 29. De rangschikking zal bepaald worden door het aantal juiste antwoorden, de vraag over de congregaties wordt beschouwd als schiftingsvraag. Een onschuldige hand zal, in geval van ex aequo, de winnaars bepalen. We nemen contact met hen op en publiceren hun namen in het parochieblad. Op een later tijdstip zullen ze uitgenodigd worden voor de overhandiging van de prijzen.
Maria, Rita, Frans, Jos en Philippe
de oplossing
Foto Straat Congregatie
A Oude Markt 28 Paters Jozefieten
B Naamsesteenweg 37 Don Bosco
C Sint-Geertruikerk Benedictinessen
D Zwartezustersstraat Zwarte Zusters
E Mechelsestraat 202 Benedictijnen
F Mechelsevest 10-26 Keizershof
G Vandenbemptlaan Zusters v/d H.Vincentius a Paulo
H Pakestraat 65 Augustijnen
I Halvestraat 14 Assumptionisten
J Brusselsestraat 141 Broeders van Liefde
K Sint-Antoniusberg Paters Picpussen
L Pater-damiaanplein Dochters van Maria
M Tiensesteenweg Zusters Annontiaten
N Waversebaan Dominikanen
O Kapucijnenvoer Zusters van Liefde
P Sint-Jacobsplein 13 Zusters van Liefde
Q Redingenstraat Zusters v/d H.Vincentius a Paulo
R Predikherenstraat Zusters Augustinessen
S Naamsesteenweg 355 Zusters v/h Hart
T Naamsesteenweg 575 Zusters v/d Jacht
U 't Park Heverlee Norbertijnen
V Naamsesteenweg Paters Salvatorianen
W Diestsesteenweg 117-119 Montfortanen
X Pater damiaanplein Franciskanen (Iers college)
Overeenkomstig verordening 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens, delen wij u mee dat uw contactgegevens worden opgenomen in een bestand van geinteresseerden in het werk van het dekenaat Leuven. De houder van het bestand, VZW VPW Dekenaat Leuven, is gevestigd te 3000 Leuven, Amerikalaan 29, tel: 016 22 47 42, mail: secretariaat@kerkleuven.be. De geregistreerde gegevens stellen ons in staat u formulieren en publicaties toe te sturen met betrekking tot onze pastorale en caritatieve doelstellingen. U kan te allen tijden uw toestemming tot de verwerking van uw persoonsgegevens herroepen. Met inachtneming van artikel 13 tot en met 21 van voornoemde verordening heeft u het recht op informatie en toegang tot uw gegevens, recht van inzage, recht op correctie, recht om te verzoeken uw persoonsgegevens te wissen, recht op beperking van de verwerking, recht op overdraagbaarheid van uw gegevens. Uw persoonsgegevens kunnen worden meegedeeld aan dienstverleners die wij raadplegen om de gegevens te kunnen verwerken. U heeft het recht een klacht in te dienen bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer wanneer u van mening bent dat uw persoonsgegevens niet verwerkt werden conform de relevante wetgevende bepalingen. Functionaris voor de gegevensbescherming: De secretaris-generaal van de Bisschoppenconferentie van België Adres: Interdiocesaan Centrum vzw, Guimardstraat 1, 1040 Brussel Tel: 02/507 05 93 E-mail: ce.belgica @interdio.be.
 © webstek Dekenaat Leuven - 2008 ~ 2024  | gewijzigd op: 06-11-2018
interne verwijzing met mogelijk interne layout interne verwijzing met eigen webbeheer eigen webbeheer